Åpningstider:

Mandag - fredag  10-17
Torsdag               10-18
Lørdag                10-14


HEREKE
68x47cm
silke i luv, innslag og renning
2.500.000 knuter pr.m2


HEREKE tepper er produsert i Hereke, en kystby i Tyrkia 60 km fra Istanbul. Materialene som benyttes er silke, en kombinasjon av ull og bomull, og noen ganger gull- eller sølvtråder.

Den osmanske sultanen Abdülmecid I grunnla Hereke Fabrika-i Hümayunu i 1841 for å produsere alle tekstiler til Dolmabahce-palasset ved Bosporos. Han samlet de beste teppekytterne i landet, og her begynte de å produsere høykvalitetstepper med unike mønstre.

Etter endt arbeid på Dolmabahce-palasset brukte de osmanske sultanene å gi HEREKE tepper som gaver til besøkende kongelige, adelige og statsmenn. Det var ikke før i 1890 at noen forhandlere i Istanbul fikk lov til å selge noen av teppene laget i Hereke. Etter opphøret av det osmanske riket ble produksjon av HEREKE tepper begrenset inntil midten av det 20. århundre da noen mesterknyttere i Hereke igjen tok opp og videreførte teppetradisjonen.

HEREKE tepper er knyttet med ull på bomull, silke på bomull samt silke på silke som knytes i små størrelser. Knytemåte er tyrkisk / Ghiordes.